logo-loader
Comunicare

Rețeaua Națională LEADER creează noi oportunități de parteneriat în Polonia

  • Evenimente
9 octombrie 2019
Vizite: 921

În prima săptămână a lunii octombrie, Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova a participat la un eveniment internațional de zile mari – Festivalul Murăturilor din Polonia. Probabil, unul dintre cele mai gustoase festivaluri din zonă!

Regiunea Lublin a poftit GAL-urile din Republica Moldova pentru ca acestea să împărtășească experiența tradițiilor culinare și naționale cu vizitatorii evenimentului. Echipa LEADER a fost reprezentată de GAL-urile „Valea Cuboltei”, „33 de Vaduri”, „Drumul Gospodarilor”, prezenți la invitația colegilor din GAL-ul „Kraina wokol Lublina”, care au rămas surprinși de cantitatea produselor aromate, aduse din nordul Moldovei. Festivalul s-a desfășurat pe ritmuri de sârba și polca. Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, dl. Iurie Bodrug, a fost oaspete al evenimentului. Dumnealui a salutat audiența și i-a poftit pe toți să guste din produsele oferite de GAL-urile moldovenești.

Evenimentul a culminat cu un atelier de preparare al mămăliguței, care s-a desfășurat sub forma unui battle – atât echipa poloneză, cât și echipa din Moldova au gătit o mămăliguță potrivit unei rețete tradiționale, iar oaspeții festivalului le-au degustat.

Vizita echipei LEADER nu s-a încheiat aici. A doua zi, oaspeții din GAL-urile din Moldova au avut oportunitatea să vadă frumusețile orașului Lublin și să participe la o ședință organizată la sediul GAL-ului polonez, unde, împreună, au discutat planurile de viitor și au identificat posibilități de colaborare.

Participarea GAL-urilor la acest festival este rezultatul vizitei de studiu în Polonia, din vara anului 2019, organizată de Solidarity Fund PL în Moldova în cadrul implementării proiectului Activități USAID LEADER. Această vizită a deschis noi oportunități de networking și colaborare în plan internațional.

Solidarity Fund PL în Moldova oferă suport tehnic și sprijină dezvoltarea instituțională a Rețelei Naționale LEADER din Republica Moldova.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă