logo-loader
Comunicare

Noutăți, evenimente
și anunțuri importante

Vizite: 15624

Noutăți

 • Dezvoltare rurală

Satul Văleni a fost recunoscut drept unul dintre cele mai atractive sate  turistice din întreaga lume

Satul Văleni din regiunea Lunca Prutului de Jos, a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume în cadrul celei de-a III-a ediții a inițiativei „Best Tourism Villages” a  Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  Decizia aparține Secretarului General al UNWTO, ca urmare a recomandării Consiliului Consultativ, care au selectat satul Văleni

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Satul Văleni a fost recunoscut drept...

Satul Văleni din regiunea Lunca Prutului de Jos, a fost recunoscut drept unul d...

Citește în întregime
 • Dezvoltare Urbană

Interviu cu Andrzej Brzozowy, expertul polonez în domeniul dezvoltării urbane

În contextul evenimentului „Soroca Forum 2030”, care a avut loc pe 8 septembrie, Andrzej Brzozowy, expert în domeniul dezvoltării urbane, fondatorul companiei Projekty Miejskie (Proiecte urbane) din Polonia, a venit în Republica Moldova pentru a participa la eveniment și împărtăși experiența acumulată de-a lungul anilor în acest domeniu indispensabil, de altfel, pentru Republica Moldova, țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Citește în întregime
 • Dezvoltare Urbană

Interviu cu Andrzej Brzozowy, expertul polonez...

În contextul evenimentului „Soroca Forum 2030”, care a avut loc pe 8 septembrie...

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Semnarea Acordului de colaborare trilateral privind instituționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor 

În data de 12 iunie 2023, a fost semnat Acordul de colaborare trilateral între Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Solidarity Fund PL în Moldova și Asociația Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”. Evenimentul a avut loc în contextul procesului de instituționalizare a Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD) și a marcat oficializarea colaborării între entitățile semnatare.

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Semnarea Acordului de colaborare trilateral privind...

În data de 12 iunie 2023, a fost semnat Acordul de colaborare trilateral între ...

Citește în întregime

Evenimente

USAID anunță extinderea suportului pentru LEADER...

Celebrarea rezultatelor proiectului LEADER pentru Moldova Rurală.

Citește în întregime
 • Dezvoltarea rurală

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos” lansează procesul-pilot de instituire a primei Organizații de Management al Destinației în sudul țării

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) sunt parteneriate instituționalizate dintre sectoarele public, civic și antreprenorial cu un potențial vădit în implementarea proiectelor și promovarea turismului la nivel local și regional. Cu o acoperire de peste 50% din teritoriul țării și cu ajutorul unui instrument de monetizare a elementelor definitorii unei destinații turistice, GAL-urile oferă o platformă optimă pentru crearea Organizației de Management al Destinației (OMD) și valorificarea potențialului turistic al Republicii Moldova.

Citește în întregime
 • Dezvoltarea rurală

Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului...

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) sunt parteneriate instituționalizate dintre s...

Citește în întregime
 • Protecție civilă

Festivalul Pompierilor Voluntari, ediția a II-a

În data de 23 septembrie 2023 a avut loc Festivalul Pompierilor Voluntari, ediția a II-a, organizat de Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Primăria satului Capaclia și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul desfășurat în localitatea Capaclia, raionul Cantemir, a adunat peste 100 pompieri voluntari din întreaga țară, dar și de peste hotarele țării, cu scopul de a celebra activitatea pompierilor voluntari.

Citește în întregime
 • Protecție civilă

Festivalul Pompierilor Voluntari, ediția a II-a

În data de 23 septembrie 2023 a avut loc Festivalul Pompierilor Voluntari, ediț...

Citește în întregime

Istorii

Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală „Codrii Călărașului”, sprijină educația științifică la Gimnaziul „Constantin Ețco” din satul Horodiște

Elevii Gimnaziului „Constantin Ețco” din satul Horodiște sunt implicați în activități teoretico-practice, care le dezvoltă interesul și cunoștințele în domeniul cercetării fenomenelor biochimice și fizice. Începând cu anul de studii 2023, instituția a fost dotată cu microscoape, set de senzori și termovizoare, care le oferă elevilor posibilitatea de a explora și înțelege lumea înconjurătoare într-un mod interactiv și captivant.

Citește în întregime

Solidarity Fund PL în Moldova, în...

Elevii Gimnaziului „Constantin Ețco” din satul Horodiște sunt implicați în acti...

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Solidarity Fund, prin intermediul Grupului Local de Acțiune „Valea Cuboltei”, susține un proiect inovator. Un nou fertilizant agricol, realizat din lâna oilor, urmează a fi certificat

În 2020, Nataliei Rotari, o doamnă motivată de protecția mediului, i-a venit ideea de a realiza o afacere în domeniul prelucrării deșeurilor biodegradabile. În calitate de materie primă pentru producerea fertilizantului, este valorificată lâna de oi, pentru care la moment nu există o piață de desfacere în Republica Moldova și reprezintă o problemă ecologică în zonele rurale.

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Solidarity Fund, prin intermediul Grupului Local...

În 2020, Nataliei Rotari, o doamnă motivată de protecția mediului, i-a venit id...

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” susține noi proiecte de dezvoltare locală pentru comunități

Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Trei Coline” a fost creat și înregistrat în anul 2022 și acoperă zona centrală a țării. Momentan, prin intermediul GAL-ului au fost implementate de către beneficiari mai multe proiecte de dezvoltare locală, în domenii precum apicultură, agricultură, zootehnie, activități de recreere și agrement, dintre care 7 s-au datorat parteneriatului dintre Solidarity Fund PL în Moldova și Grupului de Acțiune Locală „Trei Coline”, prin intermediul Fondului de Dezvoltare Rurală „Inception Fund”.

Citește în întregime
 • Dezvoltare rurală

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei...

Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Trei Coline” a fost creat și înregistrat în anu...

Citește în întregime