logo-loader
Cine suntem

Despre
Solidarity Fund PL în Moldova

Vizite: 2945

Solidarity Fund PL în Moldova este reprezentanța Solidarity Fund PL, fundație de stat, gestionată și co-finanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, creată pentru a contribui la dezvoltarea țărilor din vecinătate.

Echipa Solidarity Fund PL în Moldova sprijină diverse activități necesare pentru etapele procesului de dezvoltare comunitară. Suntem o echipă multi-disciplinară de tineri profesioniști, care susține procesul de dezvoltare locală, funcționând în baza principiilor de solidaritate, subsidiaritate și sinergie.

Din 2012, în baza Memorandumului de Înțelegere, semnat între Republica Polonă și Republica Moldova, organizația ajută la consolidarea comunităților locale prin oportunitățile, pe care le creăm împreună cu partenerii locali și internaționali. Având la bază modele internaționale de dezvoltare, pledăm în favoarea îmbunătățirea calității vieții. Organizația promovează o abordare sistemică menită să contribuie la procesele de valorificare a potențialului comunităților.

Sprijinim democrația locală, prin crearea parteneriatelor durabile în zonele rurale și urbane din Moldova. Împărtășim experiența noastră și promovăm bunele practici interacționând cu partenerii locali, astfel contribuind la eficientizarea dezvoltării comunitare.

 

Raportul activității organizației poate fi vizualizat și descărcat aici:

Direcțiile

noastre de activitate sunt orientate spre susținerea dezvoltării locale și anume:

Dezvoltarea rurală

Încurajăm proiectele și inițiativele locale ce valorifică potențialul și îmbunătățește imaginea mediului rural din Republica Moldova.

Prin intermediul abordării LEADER intervenim în zonele rurale pentru dezvoltarea economiei locale, crearea de noi locuri de muncă și redescoperirea acestor zone.

Află mai multe

Dezvoltarea urbană

Revitalizăm orașele prin parteneriate locale având locuitorii în centrul procesului.

În baza Programelor de Revitalizare Urbană concentrăm eforturile în zonele orașelor care se află într-o stare de criză și necesită schimbări de ordin social, arhitectural și economic.

Află mai multe

Consolidarea încrederii între comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului

Dezvoltarea locală stă la baza tuturor acțiunilor, fiind un instrument eficient pentru consolidarea încrederii între aceste comunități.

În cadrul proiectului Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă contribuim la stabilirea unor relații intersectoriale și inter-municipale prin crearea oportunităților de cooperare între comunitățile de pe ambele maluri.

Află mai multe

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate facilitate

0

membri în echipă