logo-loader
Comunicare

Apel de cooperare privind elaborarea și actualizarea Programelor de Revitalizare Urbană

9 martie 2021
Vizite: 451

Orașele din Republica Moldova sunt invitate să participe la apelul privind elaborarea și actualizarea Programelor de Revitalizare Urbană. Astfel, în cadrul acestui proces, partenerii locali din zonele urbane vor beneficia de suport din partea facilitatorilor și partenerilor de implementare – Agențiile de Dezvoltare Regională din țară, conform metodologiei aprobate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Câteva dintre obiectivele propuse sunt:

– Actualizarea și ajustarea Programelor de Revitalizare Urbană (PRU) în conformitate cu noile cerințe și circumstanțe;

– Elaborarea PRU pentru orașele interesate, în conformitate cu metodologia creată;

– Asigurarea și menținerea unui echilibru dintre proiectele de revitalizare urbană ce dezvoltă componentele de infrastructură, economică și socială în funcție de sursele de finanțare obținute;

– Consolidarea capacităților locale de Revitalizare Urbană.

Prin intermediul acestei inițiative, orașele interesate în implementarea și promovarea procesului de Revitalizare Urbană vor deține PRU care va servi drept un instrument funcțional, adaptat atât necesităților locale, cât și cerințelor naționale.

Procedura de aplicare:

Orașele interesate sunt invitate să cunoască conceptul de cooperare propus de către Solidarity Fund PL în Moldova. Următorul pas este completarea Chestionarului pentru identificarea orașelor interesate să elaboreze/actualizeze PRU, disponibil în limbile română și rusă.

Data limită de completare – 12 martie, ora 17:00.

APL-urile care vor declara interesul pentru PRU prin completarea chestionarului, vor fi contactate de organizație pentru a continua pregătirile acestui proces.

În cazul în care aveți întrebări sau sugestii la concept sau chestionar, vă încurajăm să o contactați pe Maria Axenti, Managerul Unității de Revitalizare Urbană, la adresa maria.axenti@solidarityfund.md

Această activitate este organizată de către Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Polish Aid.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă