Am dat start atelierelor de școlarizare pentru grupul de lucru interinstituțional de transformare digitală în cadrul Proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”
- Dezvoltare rurală
- Noutăți
Am dat start atelierelor de școlarizare pentru grupul de lucru interinstituțional de transformare digitală din care fac parte reprezentanții din Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală din nord, centru și sud, Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală LEADER și Solidarity Fund PL în Moldova.
Pe 15 și 16 august, grupul de lucru, ghidat de către expertul în digitalizare Victor Guzun și Olga Tumuruc, expertă asociată în domeniul transformării digitale la Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), au studiat mai multe noțiuni și procese din sfera digitalizării pentru a identifica soluții digitale prin dezvoltarea competențelor și abilităților de utilizare practică, pentru a cunoaște buna și utila funcționare ale acestora pentru a spori gradul de încredere în ele, dar și de a contura și înțelege contribuția tuturor în procesul de transformare digitală.
În prima zi de instruiri, nu au lipsit discuțiile despre identitatea și semnătura digitală, aspectele legale ale acestora, elementele de securitate și utilizare responsabilă, despre reprezentarea electronică și împuternicirile în acest proces, despre Portalul Serviciilor Publice, aplicația integrată a serviciilor electronice EVO, soluția MCabinet și funcționalitățile Moldova LEADER IT Soft (MLIS). De asemenea, grupul de lucru a mers în vizită la Agenția de Guvernare Electronică, unde au avut o întilnire cu directorul acestei instituții dnul Andrei Prisacar.
În ziua a doua a instruirilor, participanții au continuat vizitele în instituțiile relevante care fac parte din ecosistemul de transformare digitală în Republica Moldova și să facă networking cu reprezentanții acestora – Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC). În urma acestor sesiuni, grupul planifică următorii pași și activități pentru a ușura accesul la instrumentele digitale nu doar pentru membrii acestuia, dar și pentru beneficiarii instituțiilor ce participanții le reprezintă.
Activitatea este implementată în cadrul Proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare – Asistența Poloniei. Proiectul este implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.
0
ani de activitate înRepublica Moldova
0
proiecte de dezvoltarelocală co-finanțate
0
parteneriatefacilitate
0
membri înechipă