logo-loader
Comunicare

Apel de propuneri: Consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova

  • Noutăți
7 mai 2022
Vizite: 519

Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, anunță lansarea apelului de propuneri pentru dezvoltarea parteneriatelor cu localitățile rurale în cadrul Proiectului Pilot „Consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova”.  Apelul își propune să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru funcționarea și dezvoltarea Posturilor Teritoriale de Salvatori

Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, anunță lansarea apelului de propuneri pentru dezvoltarea parteneriatelor cu localitățile rurale în cadrul Proiectului Pilot „Consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova”. 

Apelul își propune să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru funcționarea și dezvoltarea Posturilor Teritoriale de Salvatori și Pompieri Voluntari (PTSPV), ca elemente indispensabile ale sistemului de protecție civilă din țară. Autoritățile publice locale, organizațiile non guvernamentale și grupurile de pompieri voluntari din localitățile rurale pot aplica pentru intervenții de creștere a capacităților echipelor de pompieri locale precum și pentru investiții de infrastructură în cadrul PTSPV. 

Obiectivele urmărite prin implementarea proiectului sunt:  

  • Crearea unui cadru de reglementare favorabil pentru funcționalitatea și dezvoltarea PTSPV;   
  • Pilotarea standardelor de instruire, infrastructură și operaționale în comunitățile rurale selectate;   
  • Îmbunătățirea instruirilor și capacităților operaționale ale PTSPV selectate;   
  • Consolidarea implicării comunității și a încrederii publicului în activitățile PTSPV.  

Proiectul este conceput ca unul pilot care servește la evaluarea cadrului de reglementare și a experienței actuale de funcționare a PTSPV (inclusiv a capacităților tehnico-materiale și umane), pentru a furniza soluții, a le testa, precum și cu scopul de a proiecta standarde aplicabile în domeniu. Acesta va fi implementat în parteneriat cu comunitățile rurale selectate in cadrul acestui apel. Totodată, proiectul va fi implementat atât la nivel central, prin proiectarea unui cadru și a unor standarde de reglementare mai favorabile, cât și la nivel local pentru a testa soluții în practică. Odată reușite, soluțiile ar putea fi multiplicate în următoarele faze ale proiectului.  

Scopul apelului este de a identifica parteneri locali pentru lansarea și desfășurarea unui șir de acțiuni menite să contribuie la consolidarea capacităților de protecție civilă în țară.  

Sunt eligibile să aplice Autoritățile Publice Locale, organizațiile non guvernamentale și grupurile de pompieri voluntari (în parteneriat cu APL) din localitățile rurale. 

Aplicația va fi depusă online prin completarea Formularului de cerere.  

Toate detaliile privind condițiile de finanțare, procedura de depunere a dosarului și de selectare a partenerilor sunt disponibile în limba română aici și limba rusă aici.  

Termenul limită pentru depunere a aplicațiilor online este 22 mai 2022, inclusiv.  

Pentru întrebări suplimentare legate de procedura de aplicare vă rugăm să luați legătura cu Vitalie Lupașcu, Specialist în cadrul Programului Protecție Civilă.  Telefon de contact: 068078703 

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă