logo-loader
Granturi

Apelul propunerilor de proiecte pentru îmbunătățirea/eficientizarea lanțurilor valorice agroalimentare

Vizite: 57
Data publicării: 23.10.2024

Informații despre proiect:

EU4 Moldova Reziliență – stat sigur, comunități puternice (EU4MR) este un proiect de 1,5 ani finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Serviciului Instrumente de Politică Externă (FPI) și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova. Acesta se lansează ca parte a sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova în contextul intensificării procesului de integrare a Republicii Moldova în UE și scăderea securității geopolitice în regiune, agravate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Obiectivul general și rezultatul așteptat al proiectului EU4MR este de a crește reziliența Republicii Moldova la situațiile de urgență și potențialele amenințări de securitate. În acest scop, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor statului de a detecta și contracara potențialele situații de urgență și amenințări la securitate. De asemenea, reziliența comunităților locale va fi sporită prin stimularea oportunităților de dezvoltare locală care păstrează coeziunea socială și sporește încrederea în parcursul european al Republicii Moldova drept o perspectivă de modernizare și dezvoltare a țării.

Informații despre apel:

Prin intermediul prezentului apel sunt lansate oportunități de finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova în scopul dezvoltării infrastructurii de procesare a producției agricole. În cadrul apelului se vor finanța activități de achiziționare, instalare și punere în funcțiune a echipamentelor care vor asigura transformarea materiilor prime și semiprocesate în produse finite. Se anticipează acordarea a 20 granturi în valoarea maximă de 20 000,00 EUR fiecare, bugetul total al apelului fiind de 400.000,00 EUR. Sprijinind dezvoltarea lanțurilor valorice, proiectul își propune să contribuie la eforturile Guvernului pentru catalizarea creșterii economice durabile a întreprinderilor și comunităților rurale, creării locurilor de muncă, îmbunătățirea rezilienței și stimularea transformării pozitive în Moldova rurală.

Apelul este deschis pentru:

  • Întreprinderile agricole mici şi mijlocii clasificate în conformitate cu Articolul 4. a Legii Nr. 179 din 21-07-2016 care sunt înregistrate și activează în zonele rurale;
  • Întreprinderile care activează în conformitate cu Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM-2):
    • 10.1 Producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne;
    • 10.2 Prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor;
    • 10.3 Prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor;
    • 10.4 Fabricarea uleiurilor și a grăsimilor vegetale și animale;
    • 10.5 Fabricarea produselor lactate;
    • 10.6 Fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi produselor din amidon
    • 10.7 Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase;
    • 10.8 Fabricarea altor produse alimentare;
  • Întreprinderile care au minim 2 (doi) ani de activitate;
  • Întreprinderile care dispun de minim 50% de capital din costul total al proiectului.

Termenul limită de depunere a dosarului este 19 noiembrie 2024, inclusiv.

Mai multe informații privind apelul, criteriile de eligibilitate, procedura de depunere a aplicațiilor, precum și cea de evaluare ale acestora pot fi găsite în Regulile de participare ale apelului de propuneri și anexele acestuia.

Sesiunea de informare va avea loc online, pe 30 octombrie, la ora 11:00. Pentru a participa vă rugăm să vă înregistrați, completând următorul formular.

În cazul apariției unor întrebări și/sau neclarități cu privire la  apelul de propuneri, vă rugăm să expediați un email la adresa: cristina.gonta@solidarityfund.md cu maxim 2 zile înainte de data limită de depunere a dosarului.