Rezultatele evaluării formale în cadrul apelul propunerilor de proiecte pentru îmbunătățirea/eficientizarea lanțurilor valorice agroalimentare
În perioada 25 martie – 13 aprilie 2025, în cadrul apelului propunerilor de proiecte pentru îmbunătățirea/eficientizarea lanțurilor valorice agroalimentare, desfășurat ca parte a proiectului EU4Moldova Rezilientă – stat sigur, comunități puternice, au fost recepționate 41 dosare. În conformitate cu Politica de acordare a Granturilor a Solidarity Fund PL în Moldova, dosarele au fost supuse evaluării formale în baza criteriilor stipulate în Regulile de participare la prezentul apel (a se vedea pct. 7.1).
În urma procesului de evaluare formală, 21 de dosare au fost admise în etapa următoare – evaluarea de conținut, iar 20 de dosare au fost respinse, întrucât nu au întrunit unul sau mai multe criterii de eligibilitate formală, precum:
- Întreprinderile agricole nu se încadrează în categoria de mici și mijlocii, conform Legii nr. 179/2016 și modificărilor ulterioare, sau nu sunt înregistrate și activează în zonele rurale;
- Dosarul a fost depus de o entitate neeligibilă (ex. întreprinderi cu mai puțin de doi ani de activitate, care activează în mediul urban sau în afara codurilor CAEM-2 eligibile);
- Dosar incomplet – formularul de aplicare nu conține toate anexele necesare.
Rezultatele evaluării formale sunt disponibile aici. Dosarele admise urmează să fie evaluate în baza criteriilor de conținut, conform punctului 7.2 din Regulile de participare la prezentul apel.
Rezultatele finale ale apelului se planifică a fi anunțate la final de mai/început de iunie 2025.
În cazul apariției unor întrebări, neclarități sau contestații cu privire la rezultatele evaluării formale, Vă rugăm să expediați un email la adresa: info@solidarityfund.pl menționând în subiectul mesajului „Lanțuri Valorice – Evaluarea Formală”, până la 14.05.2025.
Apelul de propuneri privind îmbunătățirea/eficientizarea lanțurilor valorice agroalimentare este lansat în cadrul proiectului „EU4Moldova Rezilientă: Stat sigur, comunități puternice”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.