logo-loader
Comunicare

Fondul de Urgențe — Suport pentru sistemul medical din Republica Moldova

  • Evenimente
22 mai 2020
Vizite: 1077

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova a donat 37 concentratoare de oxigen Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Acest echipament medical este distribuit în 30 spitale din țară și reprezintă al doilea lot oferit în cadrul Fondului de Urgențe.

solidarity-found

Fondul, în valoare de 50.000 de euro, finanțat de Polish Aid, a fost lansat drept răspuns în depășirea situației excepționale din sistemul medical. Anterior, în cadrul primului lot, sursele Fondului au fost direcționate pentru achiziționarea materialelor și a dispozitivelor specifice – costume de protecție/hazmat, soluții dezinfectante, pulverizatoare, măști de protecție și alte accesorii medicale.

Acestea au fost realizate prin:

  • Plasarea  comenzilor de măști  de protecție și costume de la atelierele de cusut – anterior susținute de Grupurile de Acțiune Locală  în cadrul abordării LEADER – micile afaceri rurale au reușit să mențină spiritul lucrativ în această perioadă dificilă;
  • Plasarea comenzilor de soluții dezinfectante la o companie locală de parfumuri de pe teritoriul unul GAL care și-a reorganizat activitatea;

  • Donarea concentratoarelor de oxigen pentru spitale, astfel asigurând instituțiile medicale cu dispozitive care ajută în tratarea persoanelor infectate de COVID-19.

„Este de datoria noastră să ne implicăm în asemenea momente și să acționăm rapid. Mulțumim Polish Aid pentru că ne-au încredințat gestionarea acestui Fond și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru colaborarea operativă. Sperăm că acțiunile noastre vor ajuta în depășirea pandemiei, menționează directorul de țară al Solidarity Fund PL în Moldova, Tomasz Horbowski. „Prin acest ajutor, am reușit să contribuim și la menținerea activității antreprenorilor din mediul rural, oferindu-le posibilitatea de a lucra pentru o cauză onorabilă, afirmă dumnealui.

Toate echipamentele medicale și materialele oferite au fost distribuite în mai multe spitale din țară, inclusiv și pe malul stâng al râului Nistru.

Fondul de Urgențe este finanțat în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – Polish Aid.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă