logo-loader
Achiziții

Rezultatele Apelului de propuneri pentru finanțarea Grupurilor de Acțiune Locală. Măsura 1

Vizite: 79
Data publicării: 14.12.2023

În cadrul Apelului de propuneri pentru finanțarea Grupurilor de Acțiune Locală. Măsura 1, au fost recepționate aplicații (formulare de cerere și anexe) de la 5 Grupuri de Acțiune Locală (GAL) înregistrate după anul 2022 și 5 GAL-uri care au beneficiat de un proces complet de revitalizare din partea Rețelei Naționale LEADER în perioada 2022-2023, care activează în baza principiilor abordării LEADER și care au fost înregistrate în calitate de persoană juridică conform Legii nr. 50/2021 cu privire la Grupurile de acțiune locală.  Scopul proiectului este crearea unui mediu favorabil pentru instituționalizarea abordării LEADER în Republica Moldova, astfel încât să se sprijine formarea unui mecanism de dezvoltare la nivel național care poate genera o creștere incluzivă pentru comunitățile rurale la nivel local.   

Astfel, în rezultatul unui proces complex de evaluare au fost selectate spre finanțare 10 aplicații depuse de Grupurile de Acțiune Locală cu un buget total de 6.600.000,00 MDL. Rezultatele finale le găsiți AICI.

  • Misiunea Fondului de Dezvoltare Rurală LEADER-UE 3.0 este de a consolida capacitățile operaționale și de implementare ale GAL-urilor și de a dezvolta competențele de management a GAL-urilor pe subiecte specifice.