logo-loader
Comunicare

Aria de acoperire a abordării LEADER în Republica Moldova se extinde

  • Dezvoltare rurală
  • Noutăți
30 decembrie 2020
Vizite: 774

În Republica Moldova vor fi înființate opt noi Grupuri de Acțiune Locală (GAL). Această inițiativă, precum și consolidarea metodologiei privind crearea GAL-urilor, au fost anunțate la semnarea contractului cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova (RNL), în cadrul proiectului „Abordarea LEADER Pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale” din 29 decembrie 2020.

În Republica Moldova vor fi înființate opt noi Grupuri de Acțiune Locală (GAL). Această inițiativă, precum și consolidarea metodologiei privind crearea GAL-urilor, au fost anunțate la semnarea contractului cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova (RNL), în cadrul proiectului „Abordarea LEADER Pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale” din 29 decembrie 2020. 

În acest context, Solidarity Fund PL în Moldova va asigura transferul de cunoștințe și experiență către RNL în ceea ce privește crearea Grupurilor de Acțiune Locală în Republica Moldova. În cadrul proiectului, Rețeaua urmează să sistematizeze informația care va ghida procesul de creare a GAL-urilor și își va dezvolta capacitatea organizațională proprie, prin elaborarea cadrului normativ intern și instituirea unității „Managementul Datelor și Cunoștințelor”. 

Perioada de implementare a proiectului este de 11 luni și va include elemente inovative, cum ar fi redactarea, în primă ediție a Metodologiei de creare a GAL-urilor și creșterea proporției de acoperire a teritoriului rural al țării cu GAL-uri de la 35% la 50%. Amintim, că la momentul actual în țară activează 32 de Grupuri de Acțiune Locală, care au implementat până acum peste 450 de micro-proiecte. 

Proiectul „Abordarea LEADER Pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale” este implementat în cadrul proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională —USAID și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul  Programului de Cooperare pentru Dezvoltare (Polish Aid) și este implementat de Solidarity Fund PL în Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.  

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă