logo-loader
Comunicare

Ediția Acces pentru Succes+ 2021 la final – rezultate și perspective

29 decembrie 2021
Vizite: 316

Ediția Acces pentru Succes+ 2021 (A2S+) are drept scop susținerea partenerilor locali de pe ambele maluri ale Nistrului pentru consolidarea cooperării și încrederii, prin asigurarea sustenabilității parteneriatelor create și dezvoltate în cadrul proiectului A2S (2017-2019), pentru dezvoltarea locală.

Baza pentru dezvoltarea încrederii între comunitățile celor două maluri ale Nistrului este susținerea platformei de dezvoltare locală construită în cadrul A2S, care implică toate părțile interesate din cadrul comunităților, bazată pe utilizarea resurselor locale și dezvoltarea potențialului local, favorizând astfel obținerea rezultatelor concrete în comunitățile locale.

În urma lansării apelului de propuneri în luna mai 2021, au fost selectate 3 parteneriate care au veni cu idei inovative de îmbunătățire și modernizare a infrastructurii și consolidare a relațiilor inter-comunitare. Aceste parteneriate sunt intre localitățile:

 1. Climăuții de Jos – Rașcov – Crasnîi Octeabri – Slobozia-Rașcov;
 2. Lunga (Dubăsari) – Dubăsarii Vechi;
 3. Telița – Maiac.

În cadrul proiectului au avut loc activități precum:

 1. Construirea unei scene de vară în satul Climăuții de Jos (cu suportul APL);
 2. Amenajarea unui teren de joacă în parcul central din satul Rașcov (cu suportul APL);
 3. Crearea și amenajarea unei săli de sport în satul Crasnîi Octeabri (cu suportul APL);
 4. Amenajarea iluminării stradale în satul Slobozia-Rașcov (cu suportul APL);
 5. Crearea unui centru multimedia în biblioteca școlii МОУ «СОРМШ №7» din or. Dubăsari (cu suportul APL);
 6. Construirea unui bloc sanitar în parcul din satul Dubăsarii Vechi (cu suportul APL);
 7. Amenajarea iluminării stradale în satul Telița (cu suportul APL);
 8. Amenajarea iluminării stradale în scuarul din satul Maiac (cu suportul APL).

Pe lângă activitățile enumerate mai sus, au avut loc și evenimente cu participarea comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului, prin care a fost partajată experiența acumulată și bunele practici.

Evenimentul de închidere al Fondului de Granturi Mici, Ediția Acces pentru Succes+ 2021, a reunit comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului, care au implementat în comun activitățile din cadrul proiectului. Scopul evenimentului a fost de a partaja rezultatele și experiența acumulate în timpul realizării proiectului (Septembrie-Decembrie 2021), reflectarea asupra provocărilor și lecțiilor învățate, analiza perspectivelor de colaborare pentru anul 2022 în cadrul direcției de dezvoltare – Consolidarea încrederii dintre comunități și stabilirea relațiilor de cooperare dintre ambele maluri ale Nistrului.

Acest eveniment este desfășurat în cadrul Fondului de Granturi Mici, ediția Acces pentru Succes+ 2021, finanțat de Polish Aid și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă