logo-loader
Comunicare

FDR LEADER — UE 2020: Rezultatele apelului de propuneri

  • Dezvoltare rurală
  • Noutăți
23 aprilie 2020
Vizite: 1984

Deși această perioadă este extrem de provocatoare pentru întreaga societate, echipele noastre continuă să lucreze pentru a oferi suport în procesul de dezvoltare locală în zonele rurale. Prin intermediul abordării LEADER, contribuim la dezvoltarea economică a satelor. Astfel, în cadrul Apelului de Propuneri al Fondului de Dezvoltare Rurală LEADER — UE 2020 au fost selectate GAL-urile, ce vor fi finanțate:

solidarity-found

Informație detaliată privind dosarele selectate și aprobate spre finanțare de Consiliul de Proiect, poate fi accesată aici, iar informația privind dosarele ce nu au întrunit criteriile formale, poate fi vizualizată aici.

Abordarea LEADER și Grupurile de Acțiune Locală aduc schimbări concrete în localitățile rurale în Republica Moldova. Astfel, Fondul de Dezvoltare Rurală LEADER – UE 2020, finanțat de Uniunea Europeană și Polish Aid, vine în suportul acestor oameni și localități care au reușit să-și unifice eforturile, să creeze un dialog, împreună valorificând resursele locale.

În cadrul apelului, au fost recepționate 29 dosare. Bugetul Fondului în mărime de 15.466.000,00 MDL va fi acordat GAL-urilor pentru susținerea antreprenorilor rurali, mici intervenții de infrastructură, promovarea valorilor locale, depășirea situațiilor de criză în contextul pandemiei etc.

Echipa Solidarity Fund PL în Moldova, împreună cu partenerii Rețeaua Națională LEADER în Republica Moldova, vor continua să sprijine inițiativele locale. Astfel, anunțăm că mai urmează și alte oportunități, prin care vom invita actorii locali la o colaborare de succes în procesul de îmbunătățire a aspectului economic și a imaginii satelor.

Împreună contribuim la dezvoltarea comunităților locale!

Apelul de propuneri este implementat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova, cofinanțat de Polish Aid.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă