logo-loader
Comunicare

Fondul Inițiativelor Pilot LEADER — UE 2020: Rezultatele finale

5 august 2020
Vizite: 1261

În cadrul apelului Inițiative Pilot LEADER – UE 2020 au fost înregistrate 117 dosare, cele mai multe dintre ele și anume, 53% fiind din zona de Centru a țării, 29% din Sud și 18% din Nord. Inițiativele recepționate sunt din diferite sectoare ale economiei rurale, preponderent din domeniul agricol (38%), turismului (28%), serviciilor (13%) etc.

solidarity-found

În urma unei evaluări complexe au fost selectate 11 idei inovative ale antreprenorilor din zonele rurale ce vor fi finanțate în cadrul Fondului Inițiativelor Pilot LEADER — UE 2020, din sursele Uniunii Europene și Polish Aid. Rezultatele evaluării finale și punctajul acordat pentru fiecare dosar poate fi văzut aici.

Prin suportul acordat acestor idei antreprenoriale se urmărește crearea unor modele integrate de dezvoltare pentru mai multe afaceri rurale care valorifică potențialul și resursele locale. Astfel, vor fi susținute idei de substituire a materialului genetic de import în apicultură cu unul local, creare a unui produs turistic complex, integrare a tehnologiilor informaționale avansate în agricultură, dezvoltare a unui concept de turism industrial, valorificare a plantelor aromatice și medicinale etc.

Fondul Inițiativelor Pilot LEADER — UE 2020 este lansat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova. Bugetul total al Fondului este în mărime de 3,866,520 MDL.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă