logo-loader
Istorii de succes

GAL-urile „Lunca Prutului de Jos” și „Plaiul Codrilor” la expoziții internaționale de turism

,

12 martie 2024
Vizite: 173

În perioada 05-07.03.2024, la Berlin a avut loc una dintre cele mai importante expoziții internaționale de turism. Astfel, peste 5.500 de expozanți din 170 de țări s-au prezentat într-un mod deosebit în cele trei zile ale ITB 2024.

La această expoziție, alături de alți 14 reprezentanți ai industriei turismului din Moldova, a participat în calitate de expozant și GAL-ul „Lunca Prutului de Jos”. Pe lângă experiențele turistice pe care le oferă regiunea, directoarea asociației a prezentat și oportunitățile pe care le oferă colaborarea cu Organizația de management al destinației (OMD) locală, pe care îl pilotează GAL-ul. Audiența a fost vastă, având în vedere că, anul acesta, ITB Berlin a atins aproape 100.000 de vizitatori.

Pe parcursul expoziției, standul de țară a fost vizitat și de Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Excelența sa, Aureliu Ciocoi. Acesta a apreciat inițiativa reprezentanților Republicii Moldova de a promova țara ca o destinație autentică cu potențial turistic divers. Ulterior, cu ajutorul ambasadei, GAL-ul „Lunca Prutului de Jos” a participat la cea de-a noua ediție a Salonului Dunărean de la Berlin, unde au luat parte aproximativ 400 de invitați, din rândul corpului diplomatic acreditat la Berlin, publicului berlinez și membrilor diasporei.

Participarea GAL-urilor „Lunca Prutului de Jos” și „Plaiul Codrilor” la expozițiile internaționale de turism face parte dintr-o campanie complexă de promovare a potențialului turistic din aceste regiuni. Astfel, cu mai puțin de o lună în urmă, în perioada 15-18 februarie, ambele GAL-uri au participat în cadrul standului de țară la Târgul de Turism al României de la București. Pentru prezentarea obiectivelor turistice, fiecare GAL a elaborat câte o broșură în limba română, pe care le-au distribuit tuturor doritorilor de a descoperi Moldova.

De asemenea, în cadrul standului din Berlin și București au avut loc mai multe întâlniri, care ar putea iniția colaborări de lungă durată între viitoarele OMD-uri pilotate pe platforma ambelor GAL-uri și organizații similare din Germania și România. Aceste parteneriate vor încuraja schimbul de experiență și vor contribui la atragerea turiștilor din toate colțurile lumii în sudul Moldovei.

Aceste activități sunt implementate în cadrul Proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare – Asistența Poloniei. Proiectului este implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă