logo-loader
Granturi

Rezultatele apelului de proiecte: Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Urbană – ediția 2023-2024

Vizite: 218
Domeniul: Dezvoltare urbană
Data publicării: 27.07.2023

În cadrul Apelului de proiecte au fost recepționate 13 dosare de aplicare din partea orașelor: Drochia, Orhei, Soroca, Ceadâr-Lunga, Dondușeni, Anenii Noi, Ialoveni, Ungheni, Șoldănești, Cahul, Leova, Comrat și Sângerei.  

FSDU este lansat cu intenția de a susține dezvoltarea urbană integrată în Republica Moldova, prin cofinanțarea din sursele Polish aid a câtorva proiecte ce au fost selectate în cadrul apelului de finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), ediția noiembrie 2022, pe toate măsurile din domeniul de intervenție 2 „Dezvoltare urbană, revitalizarea economică și socială a orașelor”. Cofinanțarea proiectelor din FSDU este prevăzută pentru trei componente: economică, social-civică, precum și pentru intervențiile de infrastructură de scară mică ale proiectului de bază, selectat spre finanțare din FNDRL.Prin urmare, toate activitățile cofinanțate de SFPL în Moldova, din sursele Polish aid vor fi complementare și vor aduce valoare adăugată proiectului finanțat din sursele FNDRL.  

În rezultatul unui proces complex de evaluare au fost selectate spre cofinanțare 6 proiecte de dezvoltare urbană, cu un buget total de 3 869 300,00 MDL. Rezultatele finale le găsiți aici.