logo-loader
Comunicare

O nouă etapă în consolidarea relațiilor dintre comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului

  • Evenimente
  • Sprijin pentru securitatea internă
8 iulie 2019
Vizite: 576

10 decembrie 2018 a marcat o nouă etapă în viața proiectelor în cadrul proiectului Acces pentru Succes – 17 proiecte de parteneriat, care vor dezvolta și consolida relațiile dintre comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru, au fost oficializate în cadrul Ceremoniei de semnare a contractelor.

Acest eveniment a fost găzduit de Muzeul Național de Artă al Moldovei și a fost vizitat de oaspeți de rang înalt, care au povestit despre implicarea statului polonez în procesul de dezvoltare al țării noastre. Excelența sa, Ambasadorul Republicii Polone în Moldova, domnul Bartłomej Zdaniuk, a accentuat că statul polonez a contribuit la diverse inițiative. „Spre exemplu, în s. Rașcov, am co-sponsorizat renovarea Casei de Cultură, dar am și co-finanțat o modernizare amplă și valoroasă a Centrului de Servicii Medicale. Acest lucru este foarte important, pentru că fiecare proiect nu poate să meargă înainte dacă nu există, în primul rând, o legătură strânsă între oameni. Faptul că Polonia oferă ajutor Moldovei este, totuși, un ajutor reciproc și, cred eu, o abordare extrem de corectă în procesul său de dezvoltare. Sigur, ne dorim să fie proiecte și mai mari în măsura posibilităților noastre – suntem și ne dorim să fim prezenți la întărirea relațiilor între ambele maluri ale Nistrului”, a accentuat domnul Ambasador.

Fabien Schaeffer, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a menționat că evenimentul este asemeni unei noi vieți și unui început, prin care participanții proiectului pot beneficia de o dinamică deosebită în procesul de implementare al acestuia. „UE susține dezvoltarea țărilor învecinate și oferă oportunități egale în această direcție”, a menționat Dl Schaeffer.

La eveniment au participat peste 45 de invitați din comunități, care își doresc stabilirea unor parteneriate de lungă durată. Mai multe detalii despre acest eveniment important găsiți pe pagina oficială Acces pentru Succes.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Acces pentru Succes, implementat de Consorțiul de implementare al proiectului – Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova, AO „EcoContact”, AO „Ecospectr” și AO „Moștenitorii” și este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” (80%) și de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului „Ajutorul Poloniei” (20%).

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă