logo-loader
Comunicare

Primul an de implementare a proiectelor în cadrul Grupului de Acțiune Locală (GAL) „Ecouri Nistrene”

4 noiembrie 2019
Vizite: 739

Acest articol este despre cum „prind aripi” GAL-urile și ajung să aducă schimbări concrete pe teritoriul său. GAL-ul „Ecouri Nistrene” este în al doilea an de activitate și de curând, a intrat într-o nouă etapă – cea de implementare a proiectelor locale. Pentru acest an, în urma concursului lansat de GAL, au fost selectate spre finanțare nouă proiecte de dezvoltare locală.

De curând, membrii GAL și localnicii din Vadul-Rașcov au celebrat inaugurarea primului proiect. În cadrul acestuia, a fost achiziționat un foișor din lemn natural ce ulterior a fost amenajat pe teritoriul Casei Memoriale Dumitru Matcovchi. Evenimentul a coincis cu omagierea zilei de naștere a poetului fiind marcat cu un recital de cântec și poezie. Cei prezenți la eveniment au menționat că foișorul respectiv este o construcție absolut necesară pentru buna organizare a activităților anul împrejur și atragerea oaspeților pentru vizitarea Casei Memoriale. Prin astfel de proiecte GAL-ul susține și promovează cultura în microregiune. Foișorul va fi un loc potrivit pentru reîntâlnirile localnicilor cu poezia și cântecele poetului.

Mariana Melnic, Președintele GAL, a salutat această inițiativă a localității Vadul-Rașcov și a invitat localnicii să se implice în activitatea GAL-ului.

Proiectul „Renovarea casei memoriale Dumitru Matcovschi”, implementat de către Primăria Vadul-Rașcov, r-ul Șoldănești, a fost realizat în cadrul ”Fondului Granturi Mici” 2019, finanțat de către  Solidarity Fund PL în Moldova din sursele programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă