logo-loader
Comunicare

Satul Văleni a fost recunoscut drept unul dintre cele mai atractive sate  turistice din întreaga lume

  • Dezvoltare rurală
  • Noutăți
27 octombrie 2023
Vizite: 126

Satul Văleni din regiunea Lunca Prutului de Jos, a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume în cadrul celei de-a III-a ediții a inițiativei „Best Tourism Villages” a  Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  Decizia aparține Secretarului General al UNWTO, ca urmare a recomandării Consiliului Consultativ, care au selectat satul Văleni

Satul Văleni din regiunea Lunca Prutului de Jos, a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume în cadrul celei de-a III-a ediții a inițiativei „Best Tourism Villages” a  Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). 

Decizia aparține Secretarului General al UNWTO, ca urmare a recomandării Consiliului Consultativ, care au selectat satul Văleni din 260 de aplicații din peste 60 de țări. Astfel, Moldova a fost recunoscută, în premieră la acest concurs de talie mondială, drept o destinație turistică consacrată.

Pe parcursul ultimilor ani, Solidarity Fund PL în Moldova a susținut dezvoltarea satului Văleni, unde, alături de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Lunca Prutului de Jos, a implementat șapte proiecte locale, menite să dezvolte și să promoveze turismul din regiune, de la promovarea portului popular și a gastronomiei până la amenajarea spațiilor de recreere, construcția unei stații moderne de epurare și renovarea unor pensiuni. Implementarea acestor proiecte a avut loc cu susținerea USAID Moldova, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Polish aid Moldova.

Această realizare vine la scurt timp după lansarea procesului-pilot de instituire a primei Organizații de Management al Destinației (OMD) pe platforma GAL Lunca Prutului de Jos. Astfel, Solidarity Fund PL în Moldova va continua să susțină inițiativele de dezvoltare a turismului rural atât în satul Văleni, cât și în întreaga regiune Lunca Prutului de Jos pentru a valorifica potențialul turistic din sudul țării. Procesul de pilotare a OMD-ului local va cuprinde peste 30 de obiective turistice, inclusiv pensiuni, case rurale, ateliere culinare și de meșteșugărit, vinării, muzee, complexe de odihnă, apicultori, ansambluri etnofolclorice și rezervația Prutul de Jos.

Best Tourism Villages este o inițiativă UNWTO de a promova satele care păstrează cultura și tradițiile locale, protejează biodiversitatea și oferă o gamă largă de oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă