logo-loader
Comunicare

Semnarea Acordului de colaborare trilateral privind instituționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor 

  • Dezvoltare rurală
  • Dezvoltare rurală
  • Noutăți
13 iunie 2023
Vizite: 225

În data de 12 iunie 2023, a fost semnat Acordul de colaborare trilateral între Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Solidarity Fund PL în Moldova și Asociația Grupul de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”. Evenimentul a avut loc în contextul procesului de instituționalizare a Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD) și a marcat oficializarea colaborării între entitățile semnatare.

Semnarea Acordului a fost precedată de o serie de întruniri de lucru în care părțile au inițiat testarea OMD-urilor locale pe platforma Grupurilor de Acțiune Locale (GAL), iar GAL-ul „Lunca Prutului de Jos”, prin prisma resurselor și potențialului turistic pe care îl are, a fost identificat ca entitatea potrivită pentru acest prim proces-pilot de instituire a unui OMD în sudul țării. Instituțiile s-au angajat să creeze un cadru comun de colaborare, să implementeze activități menite să sprijine pilotarea OMD-lui local și să conlucreze la elaborarea unui plan de acțiuni comun în vederea implementării prevederilor Acordului. 

Republica Moldova dispune de un potențial turistic enorm, iar OMD-urile pot deveni acele instrumente necesare de gestiune și monetizare a infrastructurii turistice. Acest lucru este realizabil datorită faptului că OMD-urile sunt entități care au drept scop elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare și marketing turistic a destinațiilor, iar GAL-urile datorită potențialului instituțional au capacitatea de a testa funcționarea unei astfel de entități la nivel local. GAL-urile, prin complexitatea lor instituțională au capacitatea de a testa aceste instrumente la nivel local, iar datorită faptului că acestea deja acoperă o bună parte din spațiul rural al țării, experiența din Lunca Prutului de Jos va putea fi multiplicată și pentru alte destinații turistice.  

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă