logo-loader
Comunicare

Trebuie să fim mereu activi – nu doar să așteptăm oportunități.

  • Istorii
12 iulie 2019
Vizite: 850

Încă un articol despre proiectele de parteneriat din cadrul schemei de grant a proiectului „Acces pentru Succes”. Din data de 2 ianuarie curent, acestea sunt în proces de implementare. Astăzi, vorbim cu Iulia Bernaz, reprezentanta ONG-ului „Процветание” din satul Crasnogorca, r-nul Grigoriopol.

„Sunt Iulia. Locuiesc acum în Crasnogorca, unde m-am întors după absolvirea facultății din Tiraspol. Lucrez în calitate de specialist principal în cadrul administrației satului. Liderul administrației locale mi-a propus să particip în cadrul proiectului pentru a îmbunătăți condițiile de funcționare a grădiniței”, povestește Iulia. În timpul înscrierii la proiect, grupul de inițiativă locală, luând în considerare dorințele consătenilor, a planificat atât înlocuirea geamurilor grădiniței din localitate, cât și conectarea Casei de Cultură la un sistem de încălzire pe bază de gaz.

Anterior, eroina articolului nostru o ajuta pe directoarea grădiniței la scrierea propunerii de proiect, pentru obținerea grantului de finanțare. Dar aceasta a fost nevoită să plece peste hotarele țării din motive personale. Astfel, Iulia, împreună cu grupul de inițiativă, a continuat lucrul pentru scrierea proiectului, și ulterior implementarea acestuia.

„Înainte, grădinița pentru copii era o instituție care funcționa sezonier, întrucât era lipsită de un sistem de încălzire. În 2014, odată cu venirea noii directoare – Valentina Osințeva, grădinița a început să se dezvolte. Dumneaei a găsit specialiști pentru fiecare sesiune educațională cu copiii, educatori cu studii pedagogice și talent de a lucra cu picii și a reușit să conecteze instituția la un sistem de încălzire. Grădinița s-a transformat într-o mică poveste – grupuri frumos organizate și comode, spații separate de joc în aer liber pentru copii, utilarea spațiului cu construcții de joc sigure. După aceste eforturi, d-na Osințeva a venit cu ideea să schimbe geamurile și ușile în instituție”, povestește Iulia. Iată de ce, cu mult entuziasm, au hotărât să se înscrie la proiect.

„Proiectul Acces pentru Succes ne susține enorm – fiecare training este un impuls spre o nouă schimbare. Studiem metode interesante, pe care le putem implementa și în rândul tinerilor, pentru a organiza diverse evenimente.”

După cum am menționat anterior, în ianuarie 2019 a fost dat startul procesului de implementare a proiectelor de parteneriat dintre comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului. Iulia îi îndeamnă pe toți beneficiarii proiectelor să meargă înainte. „Trebuie să fim mereu activi – nu doar să așteptăm oportunități, dar să facem noi înșine schimbări pozitive”, punctează Iulia.

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă