logo-loader
Comunicare

Vizită de studiu în Voievodatul Wielkopolska: Experiențe ale delegației din Republica Moldova în domeniul Posturilor de Pompieri Voluntari

  • Evenimente
  • Protecție civilă
10 iulie 2023
Vizite: 259

În perioada 26-30 iunie 2023, o delegație formată din primari și lideri ai Posturilor de Pompieri Voluntari din cinci localități din Republica Moldova – Larga, Mihaileni, Zubresti, Sadaclia și Leușeni – a participat la o vizită de studiu în Voievodatul Wielkopolska din Polonia. Această vizită a fost posibilă datorită parteneriatului cu Administrația Voievodatului Wielkopolska și a avut drept scop împărtășirea și învățarea din experiența Administrației Voievodatului în sprijinul structurilor Posturilor de Pompieri Voluntari din regiune.

În data de 27 iunie 2023, delegația a avut o întâlnire cu Krzysztof Grabowski, vice-mareșalul Voievodatului Wielkopolska, care a prezentat acțiunile și măsurile întreprinse de Administrația Voievodatului în sprijinul Posturilor de Pompieri Voluntari. A fost o oportunitate valoroasă pentru delegație de a înțelege mai bine modelul organizațional al Posturilor de Pompieri Voluntari, managementul acestora și relațiile pe care le au cu autoritățile locale, județene și comunitatea locală. De asemenea, s-au abordat subiecte precum activitățile preventive desfășurate de Posturile de Pompieri Voluntari, echipamentele utilizate și modalitățile de finanțare. Un alt aspect important a fost discutarea principiilor de instruire a pompierilor voluntari și metodele de încurajare a implicării tinerilor în Grupurile de Tineret pentru Situații de Urgență. 

Pe parcursul vizitei, delegația din Republica Moldova a avut ocazia să viziteze județul Pleszewski, comuna Gniezno, orașul și comuna Buk, unde s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, precum și cu membri ai Posturilor de Pompieri Voluntari și Serviciului de Pompieri și Salvare de Stat. Aceste întâlniri au oferit o perspectivă mai largă asupra colaborării dintre diferitele entități implicate în gestionarea situațiilor de urgență. 

Un alt moment important al vizitei a fost la Muzeul de Pompieri din Rakoniewice, unde delegația a descoperit istoria mișcării voluntare de pompieri. De asemenea, vizitând sala de educație în domeniul salvării „Ognik +”, oaspeții au avut ocazia să se informeze despre activitățile educative destinate copiilor și tinerilor. 

Delegația moldovenească a beneficiat și de o instruire comparativă la Centrul de Instruire al Asociației Exportatorilor Independenți de Pompieri, unde a avut posibilitatea să se familiarizeze cu diferitele tipuri de echipamente utilizate în Posturile de Pompieri Voluntari poloneze. 

Vizita de studiu în Voievodatul Wielkopolska a fost un succes și a facilitat schimbul de bune practici și cunoștințe între Republica Moldova și Polonia în domeniul Posturilor de Pompieri Voluntari. Acest eveniment a demonstrat importanța cooperării internaționale și a consolidării capacităților în gestionarea situațiilor de urgență. 

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate
facilitate

0

membri în
echipă