logo-loader
Ce facem

A2S - Consolidarea Măsurilor de Încredere între comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru

Vizite: 14

Pentru a întări relațiile de încredere reciprocă între comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru, stabilim legături prin cooperare intersectorială și inter-municipală în cadrul proiectului „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă” (A2S).

La prima etapă de implementare a proiectului, partenerii locali au beneficiat de suport în identificarea resurselor și potențialului local prin aplicarea metodei „Asset-based community development” (ABCD), identificarea partenerilor de pe ambele maluri și aplicarea în comun a propunerii de proiect în cadrul schemei de granturi.

Proiectul a stabilit 21 de parteneriate de dezvoltare, create de comunități și organizații din 42 de localități (21 orașe și sate de pe fiecare mal ale râului). 15 dintre aceste parteneriate, sunt la cea de-a doua etapă, fiind consolidate prin intermediul schemei de granturi mici, care sprijină proiectele de dezvoltare locală și contribuie la consolidarea încrederii între aceste comunități.

În sprijinul procesului, au fost realizate mai multe acțiuni conexe – oferirea suportului privind dezvoltarea organizațională a partenerilor implicați, schimb de experiență la nivel local și internațional prin organizarea vizitelor de studiu, acțiuni menite să recunoască dezvoltarea locală drept instrument eficient și concret pentru consolidarea încrederii.

Potrivit A2S, un parteneriat este stabilit între două localități de pe malul stâng și malul drept, și acesta beneficiază de sprijin continuu, partenerii fiind încurajați să contribuie reciproc la dezvoltarea lor. Colegii de parteneriat comunică în mediul online și offline, își fac vizite și se consultă la anumite etape ale proiectului, astfel încât implementarea acestuia să decurgă cu succes.

Proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă” este implementat de către Consorțiul de organizații: Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu AO „Eco-Contact”, ОО „Ecospectr” și AO „Moștenitorii” și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” și Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

Activitatea „Acces pentru Succes” poate fi urmărită pe pagina oficială a proiectului.

Persoana
de contact

team-member-image

Irina Arpentii

Coordonator proiect irina.arpentii@solidarityfund.md (+373) 68607735

Parteneri

partner-logo
partner-logo
partner-logo

Donatori

partner-logo
partner-logo

0

ani de activitate în
Republica Moldova

0

proiecte de dezvoltare
locală co-finanțate

0

parteneriate facilitate

0

membri în echipă